Oppdaterte Statutter for klubbmesterskap i dressur 2022

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 9. Jun 2022


Velkommen til klubbmesterskap!

Klubben feirer 30 års jubileum med tidenes første (men forhåpentligvis ikke siste) klubbmesterskap i dressur-ridning. Håper å se så mange som mulig innenfor dressur-railen 3. september!


Link til stevnet finner du her: 

https://nryfstevne.no/events/e2ba8e7b-a386-43a8-af61-b862545773d0/#classes

Oppdaterte statutter pr 21.07.22 finner du under: 


Vel møtt!Sesongstart i dressurridning og dressurkjøring!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 26. Apr 2022

I helgen hadde klubben sesongstart i dressur! Både i ridning og kjøring! Det ble en vellykket dag med mange startende fra klubben!

Nybakk Frøyar med kusk Steinar Erland Bakken og groom Caroline Nythun-Bøe

 

Resultatet fra kjøring finner du her https://nryfstevne.no/events/e5cbbc77-8a3f-4938-9f2a-7dd750960028/results/

og resultat fra ridningen finner du her: https://nryfstevne.no/events/35c32f7c-c0ec-4417-b378-1f1b9365fb27/results/

Avisa Valdres tok også turen innom på stevnet, artikkelen finner du her. 

Vi har mange å takke for en så vellykket start på sesongen: 

Takk til alle ekvipasjer, takk til dommer Tina Eidsgaard, takk til alle dugnads folk som hjalp til før og under, takk til POWER for spons av nettbrett til kassesystem, takk til Felleskjøpet på Gol for møkkagreip og Montér Gol for trillebår og krakk! Og ikke minst takk til Bravo Innlandet som leverte første del av lydanlegget i god tid til stevnet slik at vi hadde super lyd denne dagen!
Så nå gleder vi oss til helgen 14.-15. mai, da er det duket for en ny runde dressur og sesongstart i sprang!
Velkommen!


Årsmøteprotokoll 2021

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 9. Feb 2022

Se vedlagt årsmøteprotokoll. Har du problemer med å åpne dokumentet, så ta kontakt med oss.

Årsmøteprotokoll-2021-sign[3607].pdfRidetur fra Ranheimsbygda!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 8. Feb 2022

Lite snø i fjellet byr på trivelige rideturer i variert terreng! Her kan du lese litt om en gjeng som dro på felles tur fra Ranheimsbygda:

"Tips til felles ridetur, ca tre timer. Ranheimsbygda-Valdres hyttegrend-Buviken-Kvednatjern-Glennatind- Valdres hyttegrend! " - Kari Marie Bondli Sletten"En flott tur som utfordrer både rytter og hest, denne kan vi virkelig anbefale! Kanskje flere har lyst til å bli med på en slik tur? En fin anledning til å bli bedre kjent med andre som deler interesse for hest, solid trening for hest og rytter og ikke minst sosial trening for hestene. 

Steinar Erland er lokalkjent og hadde god guiding på turen. 

Søndag 6. februar hadde vi samme rute som sist, men litt endring fra Leirin til Glennatind, nå var vi også via Køltjernet . Her er det en fin plass for rast med gapahuk og grill. Området har mange muligheter for rutevalg. Denne gangen avsluttet vi turen med en svipptur ned til Marsteinshøgda, for så videre til Marsteinstoppen. Flott utsikt mot Skrautvål og Jotunheimen. Nok en gang en flott tur i vakre omgivelser. Vi og hestene storkosa oss! 

Neste tur er under planlegging, da blir det avreise fra oss på Jøvne i Aurdal, med turmål Kvitingstølen eller Binhøvd. 

Hilsen turdeltagerne Steinar Erland Bakken, Silje Sletten, Arne Sletten, Kari Marie B Sletten og Åse Steindebakken."

Har du lyst til å bli med denne gjengen på tur? Følg med facebookgruppa til klubben eller ta kontakt med Steinar Erland eller Kari Marie! 

Se flere bilder nederst i artikkelen: 1 Kommentar

Sistemann i styret er:

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 31. Jan 2022

Marie er ett nytt tilskudd til styret, hun ble valgt inn som vara for 2022. Her kan du bli bedre kjent med henne:

"Hei, mitt navn er Marie Lajord og er valgt inn som vara i styret. Jeg er 27 år og opprinnelig fra Vang. Etter flere år med studie og jobb i Trondheim, har jeg og samboeren flyttet hjem til Valdres – nærmere bestemt Skrautvål. Drømmer om å kunne kjøpe oss et småbruk med plass til hest og litt andre dyr.
 Jeg har alltid hatt hesteinteresse, og vokste opp med dølahoppa til farfar som han brukte på gården. Fikk egen hest da jeg var 13 år gammel, en kaldblodstraver på 6 år. Vi holder fremdeles sammen, og han er nå blitt en herremann på 20 år. Vi koser oss mest på tur, men har fått øynene opp for sportskjøring og dressur. Håper å kunne vise oss mer på konkurransebanen fremover.
Ved å sitte i styret til Valdres ride – og kjøreklubb håper jeg å få bidratt til et aktivt hestemiljø, samle klubbens medlemmer til treninger, stevner og turer rundt om i Valdres. Har selvfølgelig et lite ønske om å bidra til at flere kan få øynene opp for sportskjøring, og hvor artig det kan være."

Vi ser frem til å bli kjent med deg i styret, Marie!

Og med dette har vi kommet helt rundt med alle styremedlemmene og varaer. Er det noen i klubbens organisasjon eller noen av klubbens medlemmer du vil bli bedre kjent med? Send oss en melding så kanskje det dukker opp en presentasjon eller to!Bli kjent med vara-styremedlemmet vårt Tina!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 29. Jan 2022

Tina satt i styret i fjor og ble i år valgt inn som vara-medlem. Her kan du lese mer om henne:

"Hei, mitt navn er Tina ødegård og jeg er 25 år gammel. Jeg har drevet med hest og hatt interesse for hest så lenge jeg kan huske. Min første dølahest fikk jeg når jeg var 4 år.  Jeg bor på et småbruk på Bjørgo, men siden jeg bare har en hest så har jeg hesten min i Åbjør på stall sammen med ei annen venninne.  

Til daglig rir jeg mye tur, men hovedinteressen er sprang, noe jeg har konkurrert mye i før. På grunn av jobbsituasjon har jeg måtte roe litt ned med hest, og har nå bare en dølahest med navn Solstads Bianca. Hun gjør jeg alt mulig med, alt fra feltritt til kjøring. Som vara i styret så håper jeg at jeg kan være med på å få til sosiale treninger og et konkurransemiljø her i Valdres. Målet er at vi ikke skal være mange staller rundt omkring som driver for oss selv, men at det skal være lav terskel for å kunne møtes og få til noe fint med våre firbente!"

Vi ser frem til enda ett år med deg, Tina!Bli kjent med styremedlemmet vårt Marthe!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 27. Jan 2022

Marthe satt som varamedlem i fjor, her gjorde hun en super innsats og ble i år valgt inn i styret! Les om henne her: "Jeg heter Marthe Justad og er 23 år. Jeg flyttet til Valdres i Mai 2020 og bor nå på gården til min samboer i Åbjør. Her driver vi med melk- og kjøttproduksjon. 

Har drevet med hest hele livet og etter to år som lærling har jeg nå også en utdanning og ett fagbrev i hestefaget. Har undervist mye i rideskole og på diverse rideleir og med min siste fôrponni konkurrerte jeg mye innenfor både dressur, sprang og feltritt. 

Første sommeren i Valdres kjøpte jeg meg to unghester. En shetlandsponni som jeg har ett mål med å få ut i kjøring etterhvert og en ridehest som på sikt skal bli min nye feltritthest. Har nå også en Nordlandshest/Lyngshest som jeg har kjørt inn og vi sikter nå mot nye mål.

Ved å sitte i styret i rideklubben har jeg ett mål og ønske om å få en aktiv klubb med masse sosialt og treninger fremover. Har også ett håp og ønske om å kunne vise hvor gøy feltritt er og kanskje få flere til å få øynene opp for det."

Vi ser frem til enda et år med deg, Marthe!Bli kjent med lederen vår!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 27. Jan 2022

Caroline ble gjenvalgt som leder i år, her kan du lese om henne:Caroline og Stormur fra Nybøe

 "Hei! Jeg heter Caroline Nythun-Bøe, er 28 år og ble gjenvalgt som leder for klubben. 

Jeg er født inn i en hestefamilie og fikk tidlig smaken på å sitte oppå hesten. Rytterkarrieren min startet med å klatre opp på varmblodstraveren til mamma mens han sto å spiste, store kroppen var jeg ikke så det var en fordel at fôrhekken var høy! Mamma fant raskt ut at jentungen trengte en mer anvendelig "barneponni" og vipps var vi eiere av en islandshesthoppe. 

Per i dag har vi flere raser og bruksområder representert på stallen. Islandshest, hannoveraner, dansk varmblods, døl og kaldblods. Dressurhester, unghest, kjørehest, og føll. Variert og gøy!

Jeg har ett brennende engasjement for klubben. Jeg var så heldig å sitte i styret mens Anne var leder og lærte mye av henne!  Målet mitt er å skape en klubb der både satsende utøvere og hobbyinteresserte blir tatt vare på. Fra barn til pensjonist! Har du innspill/ønsker til hva klubben bør gjøre, så ikke nøl med å ta kontakt med meg!"

Vi ser frem til enda et år med deg som leder, Caroline!Styremedlemmet Siv Anett!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 26. Jan 2022

Siv Anett ble i år valgt inn i styret etter å ha sittet som vara, her kan du lese litt om henne:

Siv Anett og Diesel
​​​​​​​​"Hei, mitt navn er Siv Anett Hagene og er valgt inn i styret. Jeg er 33 år, og bor i Skammestein, Øystre Slidre. Jeg er opprinnelig fra Reinli, der min hesteinteresse startet tidlig. Da ridesenteret i Reinli ble nedlagt tidlig var jeg heldig som hadde Trude Frøyslihagen og Trolla i bygda. Så ble det fôrhesten Punky, og senere egen hest, den engelske fullblodsen Call A Cab.


I "nyere tid" er jeg så heldig og kjenne Caroline godt og har fått ri hennes tidligere læremester, Diesel, fantastisk hest som jeg til og med fikk starte en MB dressur med!

Drømmer om en mor/datter hest en dag, og en aktiv klubb med godt samhold og dugnadsånd."

Vi ser frem til å ha deg med i styret Siv Anett! Styremedlemmet Janka!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 26. Jan 2022

Vår driftige og engasjerte banesjef sitter også i styret, her kan du lese om henne: 

"Mitt navn er Janka og jeg er valgt inn i styret fra 2021.

Jeg har hatt hesteinteressen hele livet og fikk min første hest når jeg var 7 år gammel.

Til å begynne med holdt jeg bare på med turridning, men etter at jeg kjøpte min første fjordhest i 2012 begynte jeg også å konkurrere.

Min store lidenskap innenfor hesteverden er fjordhesten. Jeg tre fjordhester hjemme som jeg både avler på og konkurrerer med.

Jeg har konkurrert mest i sportskjøring, men har begynt å få mer og mer sansen for dressur.

Mitt mål gjennom mitt styreverv i Valdres ride og kjøreklubb er å øke hesteaktiviteten i Valdres enda litt til, enten man er konkurranserytter, kusk eller turrytter, i tillegg til å bistå med min kunnskap og erfaring rundt både fjordhesten og sportskjøring."

Vi ser frem til enda ett år med deg Janka! Bli kjent med styremedlemmet Karina!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 25. Jan 2022

Serien "bli kjent" fortsetter og nestemann ut er Karina!

"Jeg heter Karina Slåttsveen og er 21 år. Jeg har drevet med hest så lenge jeg kan huske, jeg startet på rideskole da jeg var 3,5 år og etter det har det vært hest på innpust og utpust. Jeg har vært heldig å få oppleve masse unikt på disse årene, alt fra temming av unghester til å besøke profesjonelle hestearenaer i utlandet hvor toppryttere trener hestene sine til konkurranser.  

Jeg har alltid elsket å ri, og det var det som lå hjertet mitt nærmest. Jeg var veldig heldig å fikk besøke mange som tok meg under vingene og lot meg lære av hestene dems, det er noe jeg setter uendelig pris på - og gjør til at jeg har kommet dit jeg er idag.  I 2018 ble jeg med ei venninne på et kjørekurs i Hallingdal, dit dro jeg med min første helfórhest, hun var ikke innkjørt - men vi koste oss masse uansett. Siste økten fikk jeg låne hesten til kursholderen og prøve å kjøre den, og etter det innså jeg at kjøring - DET vil jeg fortsette med. Så jeg dro frem og tilbake på kurs, noenganger med lånt hest av bekjente, andre ganger fikk jeg låne hest av kursholderen, ellers hadde jeg med meg min egen. 

Etterhvert fikk jeg jobb der, og kunne vokse og lære enda mer og fikk erfaringer jeg aldri vil glemme. Jeg gikk fra å hadde kjørt litt ponnitrav på amatør basis, til å få kjøre forskjellige oppdrag med tospann. Drømmen om eget spann la jeg aldri fra meg, og 3 år senere står jeg her med to Shetlandsponni hingster som skal innkjøres til høsten og forhåpentligvis bli mitt første egne spann, og det er en reise jeg gleder meg uendelig masse til."


Tusen takk for at du blir med videre i styret Karina! Vi gleder oss til enda ett år med deg! :)Bli kjent med nestlederen vår!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 25. Jan 2022

I serien "bli kjent" dukker det opp styremedlemmer. 

Førstemann fra styret er vår herlige nestleder Hilde! Her kan du lese litt om henne: 

Hilde og Luna

 

"Hilde Juul Søndrol, 50 år fra Oslo. Jeg er utdannet dyrlege og jobber i Forsvaret. Hest har alltid stått på ønskelista, og da jeg flyttet til Valdres for 4 år siden gikk drømmen endelig i oppfyllelse. Jeg ble raskt ferdig med spranginteressen i løpet av ett hinder eller tre, men synes dressur er utrolig gøy og er også veldig interessert i hesteatferd.
 
 Etter et par år på rideskole en gang i uken i Oslo, ble det andre boller da jeg begynte å ri på egen hest for klubbens ridelærer Storm. Det ble en bratt læringskurve på ekstraveren Asterix - særlig fordi JEG var på ridetime, mens Asterix var på travløp. Men under kyndig veiledning ble vi etter hvert enige om å legge travnykkene litt lenger bak på hylla med sal på.
 
 Jeg har tidligere drevet mye med irsk dans, og har som motto at det aldri er for sent å lære noe nytt. Eller som Pippi sa: det har jeg aldri forsøkt før, så det er jeg sikker på at jeg kan!

Jeg håper å være med på å bidra til at det blir flere aktive ryttere i klubben, også voksne - hestesport er en av de få sportsgrenene der alder ikke har noen betydning, og der man kan konkurrere på tvers av aldersgrupper. Jeg starter gjerne et stevne i ny og ne for å ha et mål å jobbe mot, og håper vi kan bli en «stevnegjeng» etter hvert."

Vi er glade for at du vil være en del av styregjengen, Hilde! :)En liten hilsen fra styret.

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 13. Jan 2022

I kveld hadde nåværende styre sitt siste styremøte før årsmøte 23. januar. En av sakene vi tok opp var å lage en "how to do" mal til dere som har lyst til å få favoritt-treneren til banen vår. Vi håper dere liker malen og at den er forståelig! Det er bare å dra i gang treninger, her er alle velkommen!

Dette gjelder også om DU har lyst til å arrangere trening på DIN bane og har lyst til å gjøre dette gjennom klubben. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Vi håper på mye aktivitet i klubben rundt om i hele Valdres for 2022!

Hilsen Styret