Ungdomsrepresentanten vår Natalie!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 10. Feb 2024

Natalie har vært vara-medlem i noen år nå, og her blir dere litt kjent med henne: 


"Da var jeg neste, jeg heter Natalie Regine Lien og bor i øystre slidre. Jeg er varamedlem i valdres ride- og kjøreklubb sitt styre, samt ungdomsrepresentant . Jeg er 17 år (født i 2006)og går på videregående studiespesialiserende. Jeg har to hester, en varmblodstraverhoppe og en engelsk fullblodshoppe og har drevet med hest kontinuerlig i over 12 år. Jeg selv liker best sprang og generelt litt kosetrening med hestene, men jeg er med på det meste. Jeg har en egen liten privatstall rett utenfor døra med utsikt fra kjøkkenvinduet ut på hestene. Varmblodstraveren (trade photo face)er under omskolering til dressurhest så det blir en spennende utvikling. Fullblodshoppa (silouette) er en voksen dame med mye glede og fart på sprangbanen så der blir hun nok."


Natalie ønsker å børste støv av sprang-gruppa i klubben! Ønsker du mer aktivitet der, så send henne en melding!
En liten oppdatering på styremedlem Karina Slåtsveen!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 9. Feb 2024

Hos Karina har det også skjedd mye siden sist oppdatering:

"Heihei! Jeg heter Karina Slåttsveen, og har siden sist presentasjon rukket å fylle 23 år. Jeg har også rukket å bli mamma til ei lita, forhåpentligvis kommende ponnifrøken. 

Jeg driver aktivt med liberty og kjøring, og har to små nydelige ponnier hvorav den ene skal ut på stevner i år, og den andre skal påbegynnes innkjøring til våren! 

Har også to andre hester jeg har litt spennende planer med, men tiden får vise hva vi får utført.

På siden studerer jeg til å bli hesteterapeut, og driver Slåttsveen Equine! Det har vært en brå, men utrolig givende læringskurve. Jeg var ikke helt sikker på om det var målgruppe for noe sånn i Valdres, men der tok jeg rimelig feil! Med over 90 faste kunder, og 170 hester behandlet siden Juni 2022 dekker jeg både store deler av Innlandet, samt Buskerud hvor jeg reiser å behandler. 

Jeg gleder meg til fortsettelsen, både i styret og ellers!"


Nestemann ut er ungdomsrepresentanten vår, så følg med!
Styremedlem Marthe Grøndalen!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 8. Feb 2024

Marthe har vært med i styret noen år allerede, men har siden sist blogg-innlegg endret etternavn! 

Her får vi en liten oppdatering på Marthe:Sævelunds Elegance

"Jeg heter Marthe Grøndalen og er 99-modell. Jeg flyttet til Valdres i Mai 2020 og bor nå på en gård i Åbjør sammen med min mann og en liten gutt født i 2022. Her driver vi med melk- og kjøttproduksjon. 
 
Har drevet med hest hele livet og etter to år som lærling har jeg nå også en utdanning og ett fagbrev i hestefaget. Har undervist mye i rideskole og på diverse rideleir og med min siste fôrponni konkurrerte jeg mye innenfor både dressur, sprang og feltritt. Solgte unghesten min som jeg selv red inn og utdannet i dressur og feltritt. 
 
Satser nå fullt på kjøring og har nå to shetlandsponnier hvor den ene går aktivt i sportskjøring, mens den andre nylig er kjørt inn. Målet og drømmen er å få ett stabilt tospann som etterhvert skal ut i DMP. Har ett ønske om å kunne vise fram hva shetlandsponnien virkelig er god for! 
 
Ved å sitte i styret i rideklubben har jeg ett mål og ønske om å få en aktiv klubb med masse sosialt og treninger fremover."
Bli kjent med det nye styret for 2024!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 7. Feb 2024

Siden 2022 har det kommet noen nye fjes inn i styret til klubben vår. Vi vil derfor ha en liten presentasjonsrunde her på hjemmesiden vår! 

Vi starter med vårt nye vara-medlem Rolf D. Malm:

"Hei, her kommer kort versjonen om meg og mitt.  Mitt navn er Rolf D. Malm, jeg er pr. dd. formann i Valdres Travlag og vara i Ride- og Kjøreklubben. Jeg ble født i 1951 i Oslo og bodde i området Smestad -Huseby. Dengang var det få hus, men mange tyskerbrakker rett ved som vi ungene utforsket med stor spenning, vi fant hjelmer, kniver og mynter. Disse brakkene ble til den første Steinerskolen i Norge, så vidt jeg vet.  I 1951 bygget min far en av de første hyttene på Aurdalsåsen, like ved der fjellkirken ligger. Naturlig nok, tilbrakte familien omtrent all sin fritid der og vi ungene var med mor på hytta hele sommeren til høsten kom, mens far var i byen og passet på i firmaet. Vel, det er vel en av grunnene til at jeg føler meg som halvt Aurdøling, med så mye trasking til Anne på setra for å hente melk og rømme, hvor redselen for å møte oksekalver var stemplet i pannebrasken. Lurer på hvor mye melk og fløtespann som ligger igjen langs stien, etter en gråtende liten gutt. Årene gikk og jeg ble større, 15 år gammel dro jeg til sjøs og møtte vinter orkan i Nord Atlanteren, på vei fra Norge til Canada, det var så vidt det bar, som flere andre ganger verden rundt. Sjølivet ga mersmak og det ble mange båter over hele kloden. Reiste til Australia og var der i 2 år og jobbet i dengang verdens største jerngruve Mount Newman, senere ble de en tur innom en gullgruve og deretter arbeid i Sydney på bilfabrikken Holden (GM). Etter hjemkomst til Norge tok jeg fart og begynte på styrmannsskolen,. Ble utdannet styrmann  og seilte i 11 år på hovedsakelig  supertankere , med avbrekk på småtankere på Mexico USA med flybensin. Det ble dårlige tider for sjøfolk, derfor tok jeg utdannelse på yrkesskolen  i godt voksen alder og  ble tømrer. I 1986 kjøpte jeg den første Kombinert betong pumpebilen som jeg vet om i Norge, utvidet og hadde 5 biler gående omtrent døgnet rundt. Dette kunne ikke holde, derfor, løs deg fra kjettingene og flytt. Så sitter jeg her, på Haugen Gaard i Aurdal med to travere, mor og sønn etter Steinlager. Dakota Steinfighter er en 3 åring som viser takter, men bare tiden vil vise!

Helsing Rolf"


Neste "mann" ut er et kjent fjes, så følg med!