Skritte-dugnad! Aurdal travbane

Skritte-dugnad! Aurdal travbane


Tid


Sted

Vis kart

Velkommen  til årets triveligste dugnader for ALLE hestefolk i Valdres! 

Etter årets hittil morsomste dugnad med Ville Vesten i Valdres, inviterer vi nå til årets triveligste dugnader to søndager på rad, 12/5 og 19/5 fra kl. 12.00 til 15.00. 

ALLE er velkommen, med og uten hest - medlemmer og ikke-medlemmer! Planen er å få den nye ridebanen til å sette seg så raskt som mulig. Den er jo helt ny, og veldig løs ennå. Med tiden vil den uansett bli fastere, med vekslende vær og etter hvert som den blir brukt og tråkket ned. Men vi vil gjerne få den fastere litt fort! 

Derfor trenger vi mange høver til å tråkke i skritt for å komprimere sanden. Hestene kan ris eller leies. De som vil kjøre hest må også ta det i rolig tempo og uten skarpe svinger. Helst brede hjul på vognen. 

I morgen er en perfekt start til dette etter all nedbøren som har vært, og med finværet som kommer. Vi får låne 4-hjuling og ridebaneharv til å jevne etter hver søndagsøkt. I ukedagene mellom disse to søndagene vil vi også be om at man ikke raser rundt på banen og river opp det gode grunnarbeidet som gjøres i morgen. Det kan også ser ut til at vi får ekstra maskinhjelp denne uka. Så da bør vi merke stor forskjell på neste søndag når vi tar økt 2 i skritte-dugnaden.  

Samtidig vil vi gjerne pynte og gjøre det fint på hele området. Ta gjerne med ryddesag, ryddetang, spade, rake, trillebår og annet vårlig ryddeutstyr. Gjerne bøtter og vaskeutstyr så vi kan vakse og ordne inni speaker-tårnet. Kanskje noen kan ta med en traktor med harv for å overflateharve området der teltet stod under vesternfestivalen? Med påfølgende steinplukking får vi flott underlag til neste års dansegulv! Og i tiden mellom Vesternfestivalene kan denne plassen fungere som ekstra ride-/kjøreplass. Det ligger også noen gamle stokker syd på banen som kanskje noen har lyst til å ta med som ved? Det er veldig gammelt, og ikke topp kvalitet. Det som ikke blir tatt med, kan vi tippe på anvist plass utenfor banen - i søkket ned mot Veidekke. Sikkert kjekt med en henger som kan brukes til dette...

Vi fyrer som vanlig opp i bålpanna, og tar oss tid til en god hesteprat. Det vil være folk både fra Valdres Ride- og Kjøreklubb og fra Valdres Travlag der - som kan svare på spørsmål om hva som skjer fremover - og kanskje også kan hjelpe til med å starte felles hesteaktiviteter og treninger. Ta gjerne med noe å sitte på og mat og drikke til eget bruk. KLubben ordner kaffe. 

Med mange som møter med godt humør og positiv arbeidsinnsats, får vi det flott på hele anlegget i god til før pinsetravet!  

VELKOMMEN!

Hilsen styrene i Valdres Ride- og Kjøreklubb og i Valdres TravlagKommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.