HESTENS DAG

HESTENS DAG


Tid


Sted

Vis kart

Onsdag 1. mai har vi vårt tradisjonelle familiearrangement; HESTENS DAG med tema Ville Vesten i Valdres - Vesternfestival. Vi får besøk av Bernt Haakon Danielsson som er aktiv western-rytter og bl.a. har konkurrert internasjonalt innen roping. Han vil demonstrere lassokasting og hvordan man fanger en kalv fra hesteryggen. Det blir mulig for alle å forsøke å kaste lasso samt å prøve den lokale varianten av rodeo-ridning! Det blir arrangert barrel race, der deltagerne rir raskest mulig rundt 3 tønner uten å velte dem. Her blir det ekstrakrav til stil, pen ridning og fin tøylebruk - så det er ikke nok kun å ri raskt! I tillegg er det planlagt trail, som er den amerikanske versjonen av brukshestridning. 

Siden vi ønsker å ivareta variasjonen vi alltid har hatt på HESTENS DAG, blir det også denne gangen noen innslag som er mindre western-preget. Som i 2016 blir det fart og action med galoppløp for dølahest. Det blir også travkjøring i tandemsulky - der de som har lyst kan få oppleve økt adrenalinnivå og høyt tempo bak en travhest - sammen med en erfaren kusk. I tillegg blir det kvadriljeoppvisning der vi samtidig benytter anledningen til å vise frem noen av hesterasene vi finner her i Valdres. Sist, men ikke minst, så blir det selvsagt gratis runderidning for barn! 

I teltet blir det mulig å sitte ned og få servert mat og drikke i vår lokale western-kafé. Du vil også finne stands av ulike slag, og kunne se lysbilde fremvisning med bilder tatt opp gjennom årene siden klubben ble startet 30. april i 1992.

Det blir premieutdeling i oppvisningskonkurransene mellom kl. 15.00 og 15.30. Deretter inviterer vi til et hjertevarmt foredrag inni teltet med dyretolk Sissel Grana - se eget arrangement med påmelding og billettkjøp (obs: Earlybird-billetter frem til 21/4 - https://www.valdresrk.no/events/p/1000028480/foredrag-med-sissel-grana).

Siden vi feirer den nye, flotte banen vår på 80m x 40m, har vi utvidet HESTENS DAG-arrangementet til å bli en 2-dagers festival der vi inkluderer en skikkelig fest i forkant! Her blir det liveband med Smalltown Tommy som spiller country og rockabilly. Det blir stort dansegulv, og du får kjøpt god mat og drikke! Her blir det adgang for voksne samt barn fra 16-18 år i følge med foresatt. For konsert og fest 30. april, kjøp billett på: https://www.valdresrk.no/events/p/1000026436/ville-vesten-i-valdres---real-bygdefest! 


Vi håper og tror at programmet faller i smak - både hos Valdriser og alle tilreisende! 

V E L K O M M E N !


TRAIL-BANE MED INSTRUKSJON:Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.