Bli kjent med klubb-hovslager Ida Loftu.

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 8. Mar 2021

Visste du at klubben har sin egen hovslager?

Ida Loftu er ei sporty jente som er født og oppvokst med hest. Hovslager interessen kom tidlig og hun var ofte med stefar Øyvind Stuve når han skodde hester. Etter endt studier i både mexico og oslo la hun jobbkarrieren til sides for å følge drømmen om å bli hovslager. Hun startet opp som lærling og begynte med utdannelsen. I løpet av lærlingtiden deltok hun to ganger på NM, SM (Svensk Mesterskap og DM (Dansk Mesterskap). Hun deltok også på landslagsuttaket i 2020. Konkurranser er noe Ida ser på som en fin måte å utvikle seg innen faget. Her møter hun også mange kollegaer fra inn- og utland, som brenner for faget sitt. "Konkurranser dreier seg ikke om å vinne, men å bli bedre. Treningen mot en konkurranse er det man lærer mest av ", sier Ida.

Etter endt læretid hos Petter Spilling var fagbrevet i boks. Nå i dag driver Ida eget firma som hovslager. Hun ble straks godt mottatt av hesteeiere og kundelisten ble fort lang. Hun har base hos oss her i Valdres, men reiser ofte til Oslo for å samarbeide med mer erfarne hovslagere. "Å jobbe med folk som er flinkere enn deg gjør at du hele tiden blir bedre. Hovslageryrket er litt som riding, du blir aldri utlært, men du vil alltid bli bedre."

NM på Stav


Har du noen tips til de som er nysgjerrige på faget?

"Oppsøk en dyktig hovslager og spør om å få bli med å se noen dager. Finn ut om det er noe for deg og så kast deg ut i lærlingtiden." 

Har du noen tips til hesteeiere?

"Bli kjent med hesten din og snakk med hovslageren. Spør heller en gang for mye om ting, enn en gang for lite."

Har du et forbilde i hovslager-verden?

"Det må være læremester og mentor Petter Spilling, han samarbeider jeg mye med. Internasjonalt må det bli Steven Beane. Han har vunnet VM utallige ganger, og lager de beste hovknivene!"


Det blir spennende å følge Ida sin karriere og vi krysser fingrene for at korona går over slik at hun kan begynne å konkurrere igjen! Tenk at vår lille klubb her i Valdres er representert i slike store mesterskap? Det er noe å være stolt av det!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.