Sparebankstiftelsen Hallingdal / Sparebank 1 Hallingdal Valdres har innvilget kr. 100.000 til ny ridebane i Aurdal!

Postet av Valdres Ride- og Kjøreklubb den 24. Aug 2018

Valdres Ride- og Kjøreklubb har i samarbeid med Valdres Travlag arrangert "Hestens Dag" på travbanen i Aurdal. Hestens Dag har alltid vært et allsidig og inkluderende arrangement. Det er stor enighet om at dette er en av de beste møteplassene for hestefolk innen alle miljøer her i Valdres, og et høydepunkt når det gjelder å vise frem mangfoldet i hestesporten. Klubben har lenge ønsket å ha tilgang til en stor ridebane med god bunn og solid gjerde rundt, for bedre å kunne vise frem sporten på en trygg og skikkelig måte. Både av sikkerhetshensyn for ryttere og publikum, men også for å ha et underlag som er bedre egnet til krevende ridning der hestene trenger mykere underlag med bedre fjæring, for å unngå belastningsskader. Fraværet av en slik ridebane har hittil medført at vi har vært nødt til å utelate de mest spektakulære rideaktivitetene, bl.a. sprang med høye hindere, western-ridning og mounted games med stor hastighet og krappe svinger samt dressur med krevende øvelser. Klubben ønsker å kunne tilby en arena der også ekvipasjer på topp-nivå vil ønske å komme. En inngjerdet 40m x 80m ridebane er en god løsning på disse utfordringene, og vil gi bedre utviklingsmuligheter for hestesport i Valdres i hverdagen. Med en slik ridebane vil vi kunne ha felles treninger med instruktør for alle aldersgrupper, og på den måten tilrettelegge for større aktivitet innen ridning og kjøring på alle nivåer. I tillegg vil den gi de lokale rytterne mulighet til å delta på oppvisninger innenfor en trygg ramme. 

Aurdal Travbane ligger geografisk gunstig til som en sentral møteplass for ryttere og kusker fra alle steder i Valdres, og har allerede en godt etablert funksjon som et felles og nøytralt sted for alle som er interessert i hest og hestesport. Økonomisk er det gunstig å legge ridebanen der, siden bunnen er naturlig godt drenert, og det er kort vei til leverandør av grus og sand.  På plassen trenes det pr i dag aktivt innen travsporten, og en inngjerdet 40m x 80m ridebane vil gi gode ridemuligheter, og er stor nok til kjørestevner på toppnivå. Banen vil også bidra til at det blir enklere å arrangere utstillinger og andre show og arrangementer.

Banen blir fantastisk inspirerende for aktiv hestesport i Valdres! Plasseringen er god geografisk, sosialt og økonomiske. Det blir god synergieffekt med Valdres Travlag, og er et varig tiltak som kommer alle til gode. 

Valdres Ride- og Kjøreklubb takker Sparebankstiftelsen Hallingdal /Sparebank 1 Hallingdal Valdres  for gaven! Denne gjorde at vi fikk tro på prosjektet og mot til å jobbe videre med planleggingen, finansiering og til å komme dit vi er i dag: Klare til å sette i gang! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.